Kijkerbouw

Kijkerbouw organiseert jaarlijks één of meerdere infodagen/studiedagen waaraan iedereen die dit wil kan deelnemen. Waaronder in het verleden dagen zoals ATM dag 2014, opticadagen, spectroscopiedagen, uitstappen, amateur-astronomiedag (deze ism ZENIT) Hieronder kan je enkele voorbeelden van voorbije evenementen. Wegens de Coronacrisis (vanaf  medio maart 2020) zetten wij alles even op onhold. Deze pagina wordt geregeld aangepast bij nieuwe initiatieven.

Amateur Astronomiedag

zaterdag 7 maart 2020 op Space Expo

Amateur-astronomie is een hobby met vele facetten waar velen hun enthousiasme in kwijt kunnen. Voor de een een bescheiden bezigheid, voor de ander een passie waar je al je tijd aan spendeert. Om het enthousiasme voor deze hobby te delen is er nu de ‘Amateur Astronomiedag der Lage Landen’, een dag voor elke amateur astronoom waar iedereen iets aan had.
Mensen die van hun hobby hun beroep maakten, die hun kennis en sterrenwacht ten dienste stellen van anderen, die een sterrenwacht uitbouwden, mensen die gedreven aan outreach doen, zelfbouwers… Kortom: de amateur astronoom in al zijn facetten staat centraal deze dag. Het werd ee hoogdag voor de amateur astronoom. Presentatie beschikbaar onder 'more info' Op de foto klikken voor het album.

Opticadag TNO Delft

Een bijzondere studiedag


Op Zaterdag 9 MAART 2019 ging op TNO TU Delft de derde opticadag der lage landen door.
Orgnisatie was in handen van Kijkerbouw VSRUG enStichting Sterrenwacht Almere.
de derde Opticadag ging dit keer door in een heiligdom; TNO TU Delft. Met dank aan Ralph Snel (TNO en Stichting Sterrenwacht Almere).
De mensen van Optical Manufacturing (de optische werkplaats) waren bereid om demonstraties te geven van de apparatuur. Dit werdt een TOP event op een TOP locatie.
Klik op de foto voor het album.

ATM dag UGent 2014

Louwman Museum

spectroscopiedag 2018

Copyright 2020 - VSRUG A. Pien VZW
SOCIAL MEDIA
VSRUG A. Pien VZW
Rozier 44
9000 Gent
België
Phone: +32(0)9 264-3674