blik in het hart van het Europees opleidingscentrum voor astronauten in Keulen bij Frank De Winne

Jaarlijks scholenbezoek EAC
Blik in het Europees Centrum voor Astronautenopleiding

Onze werkgroep Kijkerbouw en de Euro Space Society bieden aan leerlingen van het middelbaar onderwijs de kans om het Europese Astronauten Centrum (EAC) in Keulen te bezoeken. Daarvoor krijgt de werkgroep de volle steun van astronaut en directeur van het opleidingscentrum voor astronauten Frank De Winne .

SCHOLENBEZOEK AAN EAC OP MAANDAG 12 MAART 2018 van 10 tot 13 uur
Ook dit schooljaar geven we weer de kans aan een aantal leerlingen en leerkrachten de kans om het opleidingscentrum in Keulen te bezoeken. Dit keer een organisatie van Volkssterrenwacht Armand Pien samen met Sterrenwacht Orion Streekbos.
50 leerlingen en leerkrachten kunnen mee. Het bezoek is gratis, vervoer is zelf te regelen (eventueel kostendelend).
VOORWAARDEN:
Wie mee wil dient een motivatieschrijven te richten aan kijkerbouw@ugent.be voor Belgische scholen en aan
pr@volkssterrenwachtorion.nl EN kijkerbouw@ugent.be voor Nederlandse scholen. Afwijkingen op dit regelement leiden tot uitsluiting van deelname.
Wat wij verwachten: overtuig ons waarom wij jou zouden moeten meenemen naar het EAC.
Motivatiebrieven moeten binnen zijn uiterlijk op 31 december 2017. De organisatoren beslissen ten laatste op 10 januari 2018 wie mee maag. Tegen die beslissing is geen verweer mogelijk.

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN; VOLZET

 

KLIK op foto album onder voor bezoek 2017

Wij bieden ook ondersteuning en begeleiding (in samenwerking met de Euro Space Society) aan leerlingen die een ruimtevaartgericht eindwerk maken. Twee voorbeelden van hoe het er zo af en toe aan toegaat:(toch uitzonderlijk)

 

 

 

 

 

Meer info op deze pagina en via; kijkerbouw@ugent.be